Naturlighed og Lyst

Hvad er “lyst” i en tantrisk forståelse?

Når vi her taler om lyst handler det ikke om det, som man kunne forveksle med begær… Begær handler om at ville ha’ nogen, ta’ nogen, drømme om nogen, få sit “behov” mættet, eje nogen eller fantasere om nogen eller noget. På denne måde er seksualitet som begær begrænset til at “bruge andre” til at opfylde “sit behov”.

vandfaldLyst og naturlighed
Lyst er i vores tantriske forståelse synonymt med livsglæde, kærlighed, naturlighed, kraft, bevidsthed, frihed, harmoni i krop og sind, sensualitet, livskraft, “at mærke sig selv”, glæden ved livet og kreativitet. I tantramassagen kan du nyde din lyst og mærke den mere intensivt, uden at skulle nogle steder hen med den.

Gennem tantramassage inviteres du til at komme i kontakt med dig selv og din lyst. Du inviteres til at mærke dig selv, din bevidsthed, din naturlighed din livskraft og din lyst når du berøres.

Lyst er også at sige “nej”
At være i kontakt med sig selv og sin lyst handler også om at sige ja eller nej. Oplever du noget under massagen som du ikke synes er rart, flytter du blot dig,  massørens hånd, eller siger højt ‘nej tak’.
Ofte er det som er mest naturligt at lade kroppen flytte sig spontant, da et verbalt ‘nej tak’ ofte bliver et mere mentalt/tænkt.
Læs mere om lyst i parforhold:  Det evige sprudlende sexliv

Et møde med “moral”?
For nogen kan det virke “moralsk forkert” eller “upassende” at være nøgen sammen med et andet menneske uden at man kender hinanden (kun i svømmehallens omklædningsrum er dette ‘acceptabelt’). Gennem samfund og opvækst er vi ofte konditioneret til at nøgenhed og lyst er skamfuldt og noget man bør gemme væk og kontrollere. I tantramassagen har du mulighed for at genvinde kontakten til en naturlighed og helhedsfølelse i din krop.

Yoni/lingam
Yoni og Lingam er de sanskrit for det kvindelige og mandlige køn. I tantrisk meditations massage vil hele din krop få samme opmærksomhed. Under yoni eller lingam massagen vil hele kroppen blive berørt og dermed blive forbundet og hel.

For klarhedens skyld: Du kan hverken forvente, eller bede om mere massage bestemte steder på kroppen.

I Yoni eller Lingam massagen æres dit køn med stor opmærksomhed og hensynsfuldhed. Du vil mærke, at der intet krav er til at skulle ‘præstere’, intet som der nåes, intet mål eller ‘projekt’ der skal gennemføres. Hvis dette møde åbner for en orgasme, så lad den komme. Se det som en mulighed for at forstå dig selv på en ny måde. Eller nyd den blot. Bliver massagen til en  rejse hvor der ikke er orgasme, men noget helt andet som tager plads, så byd det velkommen og iagttag dig selv imens.