Minikursus for par

Undervisning i Tantramassage og tantrisk berøringskunst

I løbet af vores liv lærer vi mange forskellige færdigheder, at læse og skrive er bare få af dem. Vi tager kørekort for at kunne færdes i trafikken. Men meget få har lært at berøre med nærvær uden at ville præstere og ‘gøre det godt’, eller nå et bestemt sted hen med berøringen.

Kunsten, at berøre og tage kontakt

Hos os anser vi berøring, som en form for en fælles meditationspraksis. Som en sanselig og intim kunstart, der bygger på nogle grundlæggende færdigheder der kan læres.
At berøre og tage kontakt uden formål, uden projekt, kun sansningen i nuet. Det åbner et helt nyt rum at mødes i både i parforholdet, i en tantramassage eller i mødet med dig selv.
At mødes i berøring og lyst, uden krav og forventninger, sætter livskraften og kreativitet fri. –Og sanseligheden kan vokse ud over alt du kender fra almindelig ’intimitet’.

Berøring der rummer

At lære dele, eller en hel tantramassagen danner en vidunderlig rammen for, at I kan mødes i et sansede nærvær. Uden at skulle præstere noget og hvor du kan slippe forventninger om, at skulle gøre noget for den anden, ved fx. at give den anden en orgasme, en spændende, eller fræk oplevelse ect.
I tantramassagen, og det vi kalder ‘berøringskunst’, er nærværet og sanseligheden omdrejningspunktet. Igennem massagen kan I opleve intimitet på en måske ny måde, end den I kender.
Tantramassagen har gennem mange år været en stor gave for Achim og jeg i vores liv. Det har betyder utroligt meget for den måde vi kan mødes på, og giver en ro i både lyst og ulyst. Som børnefamilie har vi fået en del erfaring med lystens kår, når træthed, kronisk tidsmangel og ulyst er en del af hverdagen.
Jeg (Maja) holder utroligt meget af at undervise og dele af de erfaringer jeg har gjort mig gennem årene.

 

Ikke terapi

Når I kommer som par, er hensigten ikke at ‘fikse’ noget der er svært i parforholdet, eller at ændre noget, -eller nogen af jer.
Vi skal ingen steder hen… Dette er også et af grundprincipperne i massagen. Ikke at have et mål der ‘skal opnås’, åbner for en afspænding.
Afspændtheden, sammen med oplevelsen af nye sansninger, åbner ofte for nye bevægelser i den enkelte og i dynamikken i mellem jer. Det kan opleves so at forandring ‘sker af sig selv’  når dette nye, kommer fra et afspændt sted. Det kan lyde som et paradoks og det er rigtig nok heller ikke logisk for sindet at forstå, men det kan erfares

 

Minikursus for par.

En underviser – et par

Mange par vil gerne gerne vil lære at give hinanden en tantramassage. Men ikke alle har mod på, eller tiden til, at bruge en hel weekend sammen med 10-30 andre mennesker i nøgenhed.;-)
Ved et minikursus her, er vi kun er jer og mig (Maja), som vil guide jer gennem øvelser, i en jordnær, tryg og uhøjtidelig ramme.

Sådan forløber minikurset

  • Indledende samtale: Når I ankommer vil vi starte med lille snak. Her vil jeg også fortæller mere om, hvad der skal ske de næste 4,5 timer.
  • Omklædning: Dernæst vil vi klæde om til sarong. I selve undervisningen vil vi alle tre være uden tøj, da stoffet ellers vil være i vejen.
  • At lande i sig selv og sammen: Vi starter med en meditation så vi lige ‘lander i rummet’, lander i krop og sanser, og tankerne falder lidt til ro.
  • I undervisningen introducerer jeg de principper der ligger som fundament i berøringskunsten og tantramassagen, gennem praktiske berørings- og massageøvelser. Ofte kommer derud af snakke, hvor jeg fortæller mere om den filosofi der ligger til grund.
  • Samtidig praksis: Jeg masserer sammen med den part der øver sig i at massere. Det betyder at jeg fx masserer det ene ben og du det andet ben. Det giver mulighed for at kunne lade sig inspirerer og spejle sig i den måde jeg masserer på. Ofte kan man lære mere gennem at spejle sig, end ved at høre tusindvis af ord kun kan beskrive.
    En anden variation er at jeg berører den der øver en del af massagen. På den måde hjælpes den der masserer, til også at være i kontakt med egne sanser og i sig selv, samtidigt med at han/hun masserer. En fantastisk ramme at træne sin opmærksomhed til at rumme både indadtil og udadtil samtidig.

Hvor meget kan nås på et minikursus?

Vi kan nå meget, og vi kommer i store træk rundt på hele kroppen. I har noget at gå hjem og arbejde videre med, med det samme.

Men man kan naturligvis ikke lære at give en hel tantramassage med alle detaljer på 4 timer. Dette kræver flere minikurser og også gerne at I øver jer hjemme mellem minikurserne…. dette hjemmearbejde er ofte højt værdsat. 😉
Er I interesseret i at komme til flere minikurser så bygger jeg forløbet op, så vi bygge flere og flere detaljer på hen ad vejen. Det er både praktiske ‘how to’ detaljer, men jo længere i et forløb I kommer, jo mere vil vi fordybe os mere ind i ‘opmærksomheds’ detaljerne. Det er i sidste ende ikke så meget HVAD gøres, men HVORDAN det gøres, der er forskellen.

Praktisk

Tid: Minikursus for par tager 4 – 4,5 timer, incl en vand og snackpause.
Pris 3900,- Betaling kontant, eller via mobilpay.

Jeres roller på minikurset

– I kan vælge at skiftes til, at være den der får massage og den der lærer at give massage.
Eller
– I kan vælge at det denne gang, kun er den ene der får undervisning, mens den anden er den der ‘øves på’ og dermed får massage.

Med mindre man har en meget stor ‘lærings absorberingsflade’ kan det anbefales, at I skiftes til at være den der masserer.

Book et minikursus

Send mig en mail på maja@tantriskmeditation.dk. Beskriver kort, hvad der har givet jer lyst til at lære mere om Tantrisk Meditations Massage og berøringskunst. Har I spørgsmål der vil være rart at få afklaret inden vi eventuelt aftaler en dag til et minikursus, så kom endelig med dem. 🙂
Bemærk at jeg holder minikurser på hverdage kl 9.30. Omkring kl 14 går I ud af døren igen.

Varmt velkommen
KH Maja