Minikursus 1:1

Undervisning i Tantramassage og tantrisk berøringskunst

I løbet af vores liv lærer vi mange forskellige færdigheder, at læse og skrive er bare få af dem. Vi tager kørekort for at kunne færdes i trafikken. Men meget få har lært at berøre med nærvær uden at ville præstere og ‘gøre det godt’, eller nå et bestemt sted hen med berøringen.

Kunsten, at berøre og tage kontakt

Hos os anser vi berøring, som en form for en fælles meditationspraksis. Som en sanselig og intim kunstart, der bygger på nogle grundlæggende færdigheder der kan læres.
At berøre og tage kontakt uden formål, uden projekt, kun sansningen i nuet. Det åbner et helt nyt rum at mødes i både i parforholdet, i en tantramassage eller i mødet med dig selv.
At mødes i berøring og lyst, uden krav og forventninger, sætter livskraften og kreativitet fri. –Og sanseligheden kan vokse ud over alt du kender fra almindelig ’intimitet’.

En underviser, en elev

Minikursus 1:1 -Tantrisk berøringskunst og Tantrisk Meditations massage ved Maja

I Tantrisk berøringskunst fordyber vi os i berøringens kunst og grundprincipperne i en tantra massage.
Hvem kan komme til et 1:1 minikursus ? Du kan booke et minikursus, efter du har fået en massage her hos mig. På den måde er du bedst muligt introduceret til, hvad du nu skal til at lære og vi har mødt hinanden en gang på forhånd.

Sådan forløber et Minikursus 1 : 1

  • Indledende samtale: Når du ankommer vil vi starte med lille snak. Måske du siden sidst har haft refleksioner der har været vigtige, eller som du gerne vil tage med dig ind i undervisningen.
  • Omklædning: Dernæst klædes der om til sarong.
  • At lande i dig: Vi starter med en lille stående meditation, som jeg guider dig i. -Du bliver altså ikke sat i skrædderstilling på gulvet… det er de færreste der har den smidighed der skal til, for at sidde afspændt på gulvet;-)
    Efter de indledende øvelser tages sarongerne af og de praktiske øvelser begynder.
  • Gennem berørings- og massageøvelser introducerer jeg de principper, der er fundamentet i berøringskunsten og Tantrisk Meditations Massage.
    Ofte kommer derud af nye opmærksomheder i sig selv, eller refleksioner Det kan være direkte relateret til berøring og massage, men kan også meget vel være refleksioner om hvordan disse principper fungerer i andre dele i livet.
  • Først se og mærk, så øvelse: Når vi arbejder med et princip, viser og fortæller jeg først, hvordan og hvad jeg gør, mens jeg demonstrerer på dig. Derefter skifter vi, så jeg nu er den der ligger, mens du får mulighed for at øve. Alt efter princippets karakter, kan det være jeg guider dig under øvelsen, eller at jeg giver dig en rum tid, så du har mulighed for at slippe ‘praktikken’ og i stedet øve det sansende nærvær i berøringen. – Et øverum for sammensmeltningen af ‘being og doing’.

Hvor meget kan nås på et minikursus?
Vi kan nå meget, og vi kommer i store træk rundt på hele kroppen. Du har derfor noget at gå hjem og arbejde videre med, allerede efter et enkelt minikursus, hvis du har en partner eller en massagepraksismakker. Der er også øvelser du med fordel kan øve solo.
Man kan naturligvis ikke lære at give en hel tantra massage på 3 timer. Men jo flere gange du får undervisning, jo flere detaljer vil vi kunne nu rundt om.
Kommer du til flere minikurser, bygges forløbet op, så der kommer flere og flere detaljer på hen ad vejen. Det kan både være praktiske ‘how to’ detaljer, men jo længere i et forløb du kommer, jo mere vil vi fordybe os ind i ‘opmærksomheds’ detaljerne. Det er i sidste ende ikke HVAD man gør, men HVORDAN man gør, der er forskellen.

Undervises der i massage af kønnet ?
På minikurserne kommer vi naturligt forbi kønnet, ligesom alle andre kropsdele. (Med mindre du ikke ønsker dette naturligvis.) Det kan være som et langt strøg der naturligt kommer forbi kønnet, eller som en hånd der hviler roligt på kønnet, mens den anden hånd hviler på hjertet. Men kønnet får ikke en anderledes status eller opmærksomhed og er ligeværdigt med fx  fødder, albuer og armhuler.
Det kan også være vi slet ikke kommer forbi kønnet… Ligesom i en massage kan intet forventes og et nej respekteres altid fra begge sider.

At opdage gamle vaner
Berøringskunstens praksis træner dig, i at mestre opmærksomheden på hele kroppen, uden at ville stimulere, eller ‘gøre det godt’. At stimulerer og ville ‘gøre det godt’ eller ‘få noget ud af’ ligger ofte som en veltrænet vane i mange. Vanen kan have rødder i et velment ønske om at ‘gøre noget godt’ for den anden, eller måske i en ubevidste hang til at få anerkendelse for indsatsen.
Den meditative tilgang træner dig i den vågenhed og opmærksomhed der behøves, for at opdager når de gamle vaner og autopilot tager over. -hver gang det opdages har du mulighed for at gøre noget andet end du plejer.

Aftal tid:  Du kan booke et minikursus, efter du har fået en Tantrisk Meditations Massage her hos mig. På den måde kender vi hinanden på forhånd og du er bedst muligt introduceret til, hvad du nu skal til at lære.
Tid 2,5 -3 timer
Pris 2600,-

Se også KombiSession ( undervisning + en massage)